Dag 8 Marina via Monterey en Big Sur naar San Simeon Creek

zaterdag 17 mei

Weer tijdig weg en nog voor 8.30 uur staan we op het parkeerterrein bij de Marina en Fishermen’s Wharf in Monterey. Ontbijt in de camper met zicht op de Marina en de oceaan en het geluid van zeeleeuwen op de achtergrond. Over Fishermen’s Wharf gelopen met zijn winkeltjes en restaurantjes. Als je hier meer tijd hebt kun je met een boot de zee op om walvissen te zien.  Het is mooi weer en we lopen over Cannery Row, het voormalige gebied van de sardientjesconservenfabrieken, zoals beschreven door John Steinbeck.  De oude gebouwen zijn omgevormd tot vele winkeltjes en restaurants en hotels. Sfeervol en druk. 

Rond 11.30 uur vertrekken we weer en rijden via Ocean’s View de schilderachtige 17 miles driv, langs mooie huizen en golfbanen en met prachtig zicht op zee.  

Carmel slaan we over en we  rijden verder de highway 1 langs de oceaan, een prachtige maar bochtige route. Groene bergen, zwarte kliffen, blauwe oceaan, witte branding. Even voorbij Big Sur ligt een camping met zicht op de oceaan. Helaas vol,  evenals andere campings die we passeren. Weekend, dus  . . .. We kijken onderweg nog bij de zee-olifanten, maar liefst 1700 stuks, die in een baai, niet ver voor San Simeon op het strand liggen.

Uiteindelijk eind van de middag plaatsje op San Simeon Creek Camping. Was volgens het bordje ook vol, maar we hadden weer het laatste plaatsje.  Een mooi gelegen statecamping met zicht op de bergen en – tussen de bomen door – op de oceaan. 

We hebben vandaag 125 mijl gereden. 


Reacties

Populaire posts