Dag 14 Van Joshua Tree naar Cottonwood bij Sedona

vrijdag 23 mei 

We hebben vandaag een lange rijdag. Het is nog steeds koud en bewolkt met zo nu en dan een flinke plensbui. Het is wel een fenomeen: regen in de woestijn.

We gaan om 7.30 uur weg van de camping Jumbo Rocks in Joshua Tree en rijden in twee uur met stops onderweg tussen de cactussen door naar Cottonwood aan de zuidkant van Joshua Tree.


 Daarna de I-10 af tot Blythe, door woestijngebied met cactussen. Zo’n 30 mijl na Blythe de 60 op. Links en rechts in de verte bergen, daar tussen het Wilde Westen, woestijn met stenen, cactussen en bosjes hier en daar. Armzalig gebied met tal van RV-resorts, waar je voor je verdriet nog niet zou willen staan. Daarna de 71 en vervolgens de 60 richting Prescott. Het blijft koud, regenachtig en bewolkt en dit moet warm tot heet gebied zijn! 
Laatste stuk voor Prescott is groener, Prescott zelf ook duidelijk welvarender. Na Prescott de 89A, weer een slingerweg. We lopen even door Jerome, een oud mijnwerkersstadje. Met zijn galerietjes en restaurantjes ongetwijfeld leuk als de zon schijnt maar nu kleumen we er door.

 We rijden weer verder en zoeken om 17.00 uur de Statecamping Dead Horse Ranche in Cottonwood, weer een camping met ruime plaatsen, uitzicht, picknicktafel en barbecue. Deze heeft zelfs water en elektriciteit. Het is echt lange broeken en truien weer en ook de jassen zijn vandaag gebruikt. We eten binnen. 

Dit was een lange rijdag van 318 mijl. 

Reacties

Populaire posts