Dag 15 Uitstapje van Cottonwood naar Sedona

zaterdag 24 mei  

In verband met het Memorial weekend blijven we op de camping staan. Het weer is nog steeds bewolkt en regenachtig en te koud voor de tijd van het jaar. Enige dagen geleden heerste hier nog een hittegolf. Volgens de Park-rangers is de regen hard nodig, omdat het te droog is geweest en het water te laag staat. We doen boodschappen bij de Safeway in Cottonwood en geven onze was af bij een laundry. ’s Avonds kunnen we die voor $ 8,50 weer schoon en droog ophalen. 

Zelf gaan we naar Sedona, een half uurtje rijden. We kijken er een halve dag rond in Tlaquepaque, een op een Mexicaans dorpje lijkend winkelcentrum, vol met galeries en kunsthandels. Heel duur, ook zeker op toeristen gericht, maar wel heel veel mooie dingen. We praten met een beeldhouwer, die bezig is een indiaan op paard in klei te maken, met hulp van heel fijne mesjes en penseeltjes. Het zal later in brons worden gegoten, in 35 of 50-voud, waarop je a raison van $ 5000 al kunt intekenen. Niet onze smaak, noch portemonnee maar wel razend knap en leuk om te zien.


We rijden nog naar de Chapel of the Holy Cross, een kerk, schepping van Lloyd Wright. We willen nog naar  Monuwuma Castle aan de I-17 maar zijn daar om 17.00 uur te laat voor. Dus terug naar de camping om onze hamburgers te barbecuen.  

We hebben vandaag 77 mijl gereden. 

Reacties

Populaire posts