Dag 24 Van Capitol Reef naar Bryce Canyon

 maandag 2 juni 

Om 9.00 uur weg langs de 12, Scenic Highway. En scenic is het. Na alle rode, grijze, zwarte en gele rotsen en de vele woestijnen, is het wel prettig weer eens groen te zien. Tot Boulder is het redelijk groen. We zien ranches met koeien en paarden en land met naaldbomen en beken. Daarna verandert het landschap en komen de gele rotsen van Escalant Canyons. We rijden een stuk boven op een bergrug: links en rechts diepe dalen, heel spectaculair. Ergens tussen Escalante en Henrieville drinken we koffie in Keva Koffeehouse, in de 90ér jaren van de 20ste eeuw gebouwd door een 80-jarige kunstenaar en ingenieur. Opgetrokken uit enorme boomstammen en glas gaat het op in de omgeving maar heeft het wel een prachtig uitzicht en beslist de lekkerste koffie van het Zuid-Westen!
Langs de Scenic Highway zou je bijna een dag zoet kunnen brengen, zoveel viewpoints zijn er. Er zijn langs de weg verschillende Stateparks met campings. Die in Pleasant Creek, een half uur ten zuiden van Torrey ligt vlak bij de weg. Ook in Escalante is een camping. Onze tijd begint echter op te raken en we willen naar Bryce.

Rond 12.30 uur zijn we in Bryce Canyon, waar we meteen een plek zoeken op de North Campground. ’s Middags laten we ons per shuttlebus naar Brycepoint en Inspiration Point brengen en lopen langs de rim. Bij de Navajoloop gaan we een stuk naar beneden. Bryce is echt spectaculair, al die pieken en dalen in rode rotsen,  heel bijzonder. Dit moet je gezien hebben.  Een bezoekje aan de General Store en de film in het Visitor Center maken de middag compleet.     

We hebben vandaag 117 mijl gereden 

Reacties

Populaire posts