Dag 5 Lake Isabella via Seqoia naar Yosemite

woensdag 14 mei 

Om 8.00 uur op pad door een heel ander landschap dan gisteren. We nemen de 155 en zullen dat weten. Bochtig is een understatement. We kronkelen omhoog langs het meer en het landschap wordt lieflijk met hoge bomen en veel groen. We zien houthakkers een seqoia vellen. Weer een berg over en dan wordt alles geel, eerst nog gemengd met bomen, later een soort gele prairie met heuvels. Kennelijk is het kurkdroog. Het laatste stuk en vanaf de 65 rijden we door gebied waar ook wijn, sinaasappels en ander fruit wordt geteeld.

We rijden de 137, 65 en 198 naar Seqoia National Park, waar we om 12.00 uur zijn. Er volgt een lange slingertocht naar de Grant Forest, een wandeling daar en naar de Sherman Tree. Een grote en dikke boom, maar niet imposanter dan die andere prachtige seqoia’s met hun rood/bruine stammen. Om 16.15 uur zijn we het park weer uit en rijden via de 180 naar Fresno. We doen wat boodschappen en dan valt het laatste stuk naar Warwona via de 41, de zuidingang van Yosimite, vies tegen. Het is al donker en rond 20.30 uur als we op onze gereserveerde plek op de camping zijn. Alle voedsel in de speciale stalen berenkast en naar bed.


Achteraf hadden we gisteren wellicht beter kunnen doorrijden naar Bakersfield en dan vandaag via de I-5 naar Visalia kunnen rijden. Dat had  de tocht naar Seqoia korter gemaakt. We leren zo wel de afstanden beter in te schatten! 

We hebben vandaag 317 mijl gereden.

Reacties

Populaire posts