Dag 20 Van Page naar Monument Valley

donderdag 29 mei

Na het ontbijt en enige boodschappen zijn we  rond 10.00 uur op weg. De 98 gaat bij de camping linksaf (zo blijkt nadat wij een rondje Page hebben gemaakt). De weg voert langs niks, kale vlakte,  steppe. We lunchen in Kayenta, ook niet veel meer dan een verzameling fast food restaurants en een paar winkels. Rond 14.00 uur zijn we via de 163 bij Monument Valley, dat we al van verre zien liggen: grote klompen rode steen in een verder vlak landschap.
Het is indianenland van de Navajo’s. We moeten $ 10 entree betalen voor Monument Valley. We boeken een tour van 2,5 uur, die uiteindelijk rond 15.15 uur weggaat. De Navajo-indiaan weet veel over het gebied te vertellen en rijdt met de open jeep over zeer hobbelige ongeplaveide weg, vol rood zand. Zo nu en dan blaast het zand in ons gezicht. We hobbelen 2,5 uur rond en kunnen veel foto’s maken van de rotsen, die allerlei namen hebben: het oog, het oor, de olifant, de drie zusters, het oog van de arend enz. Al met al toch zeer de moeite waard.
Daarna vertrekken we naar de camping bij Gouldings Trading Post, recht tegenover de toegang naar Monument Valley. Het is een mooie Good Sam camping, waar we nog lekker in het zonnetje zitten.
Het is hier een uur later, terwijl de rest van Arizona in de zomer de Pacific tijd aanhoudt.

Let op! Er gaan ’s morgens en ;’s middags vanaf Gouldings Trading Post ook tours Monument Valley in en die lijken $ 15 tot  $ 20 goedkoper! Gaan wel op vaste tijden.

we hebben vandaag 140 mijl gereden. 

Reacties

Populaire posts