Dag 13 Palm Springs (via Carzabon outlets) naar Joshua Tree

 donderdag 22 mei  

Het weer is na de warme dagen eerder in de week maar somber en bewolkt.  Door onze afslag bij Banning hebben we gisteren het outletcenter Carbazon gemist. We rijden op aanraden van de uiterst vriendelijk campingmevrouw 6 miles van Palm Springs de I-10 terug, richting LA. We passeren daarbij een net buiten Palm Springs een enorm windmolenpark met maar liefst 4000 windmolens.  Het schijnt niet rendabel te zijn, maar met de stijgende energieprijzen (we betalen soms $4,10 voor een gallon benzine) wordt het dat misschien wel.  

 Om 9.30 uur staan we al bij de eerste outlet (afrit Apache Trail), de volgende is een mijl verder en heeft veel winkels, o.a. Converse, Dockers, Van Heusen, Ralph Lauren en nog veel meer. Vergeet vooral Harry & David niet, vol jams, chutneys, chocolades en bijzondere zoutjes. De ook al weer zo aardige winkeldames laten ons van alles proeven.  Met de gunstige dollarkoers breng je gemakkelijk een halve dag in de winkels door en het is al 15.30 uur als we al onze aankopen hebben opgeborgen. 

We rijden via de I-10 en de 62 naar Twentyninepalms, de ingang van Joshua Tree Park. Weer een hele bijzonder landschap, verlaten, grote, afgesleten rotsen, verschillende soorten cactussen en grote joshua-tree yucca’s en allerlei onderbeplanting. De cactussen hebben al gebloeid maar toch staat er nog het een en ander in bloei.  We overnachten op camping Jumbo Rocks. We staan voor onze $ 10 echt in de vrije natuur, wel met fireplace en picknickbank. We barbecuen en leggen een vuur aan. In de woestijn is het ’s avonds en ’s nachts echt koud. Het blijft helaas bewolkt maar toch zien we nog vele sterren.
We hebben vandaag 93 mijl gereden 

Reacties

Populaire posts