Dag 6 Yosemite

donderdag 15 mei

Bij het opstaan zien we hoe mooi we hier in Wawona op de camping staan. Tussen de bomen, vlak bij een beek, picknicktafel en vuurplaats bij de hand. Fijn dat het nog gelukt is thuis hier een plekje te reserveren en ook fijn dat dat plekje gereserveerd bleef tot onze late aankomst gisteren! 

We gaan rond 9.00 uur richting Yosemite Village. Onderweg stop met zicht op El Capitan en Bridalveil waterval. We gaan eerst in het Visitor Centr langs en maken twee korte trails: naar Yosimite Falls en de Meadows. ’s Middags nog naar Mirror Lake. De shuttlebus is handig. Yosemite is onwaarschijnlijk groen, heel mooi maar doet ons ook steeds aan de schildercursussen van Bob Ross denken. 

Maar zeker een prachtige natuur met blauwe lucht, donkergroene bomen, lichter groene weiden, grijze rotsen, zwarte en groene bergen, spiegelend meertje. Om echt van de schoonheid te genieten moet je denk ik op een lange trektocht de natuur in. Rond 18.30 uur zijn we weer terug op de camping in Wawona.  We hebben geen beren gezien, wel veel eekhoorntjes en woody woodpeckers. 

We rijden vandaag 51 mijl


Reacties

Populaire posts