Dag 25 Van Bryce naar Zion

dinsdag 3 juni Om 8.45 uur onderweg, eerst een stukje 12 en dan de 89, ook al een Scenic Byway. Het is hier lieflijker, groener en bewoonbaarder dan in de vele woestijnen, die we hebben gezien. Er wonen ook duidelijk boeren in deze streek; het land wordt geïrrigeerd. 
Bij Mount Carmel Junction gaan we richting Zion. We moeten twee tunnels passeren, de laatste kan met een camper vanaf 15 april. Dit omdat het verkeer moet worden geregeld, omdat campers alleen in het midden van de tunnel kunnen rijden. De maximale hoogte is 13,1 inch; wij zijn 12 inch. Het is een lange, donkere tunnel maar alles gaat goed.
In Zion kiezen we meteen voor campground South. Rond 11.15 uur staan we gesteld en ‘s avonds blijkt de campground ‘full’. De camping ligt vlakbij het Visitor Center en de opstapplaats voor de shuttlebus.  Verplaatsen moet met die bus, zelf rijden mag niet. We doen de Riverside walk vanaf Temple of Sinawava. Je kunt deze wandeling verlengen en dan echt de kloof in. Waterschoenen en stokken zijn dan wel vereist en dan is het nog 4 of 5 mijl tot de echte vernauwing in de canyon. Dit doen we niet. Wel lopen we de korte, steile trail bij Weeping Rock en de trails naar Emerald Pools, een soort waterval. Zion is groener dan de andere parken en ook duidelijk een day-out voor de Amerikanen. Het is er veel drukker. Het is ook warmer dan we eerder hebben meegemaakt, want we laten zelfs even de generator draaien om met de airco de camper te laten afkoelen.

We hebben vandaag 85 mijl gereden 

Reacties

Populaire posts